بر اساس برنامه هفتم توسعه
۵۰ درصد آموزشها مهارت محور خواهد بود
بر اساس برنامه هفتم توسعه مقرر شده دستکم ۵۰ درصد آموزشها مهارت محور و عمده مشاغل ایجادی مهارتی باشند.
بر اساس برنامه هفتم توسعه
۵۰ درصد آموزشها مهارت محور خواهد بود
بر اساس برنامه هفتم توسعه مقرر شده دستکم ۵۰ درصد آموزشها مهارت محور و عمده مشاغل ایجادی مهارتی باشند.
به گزارش ایسنا، از نگاه کارشناسان مهارت آموزی موثرترین راه ایجاد اشتغال به شمار می رود و سرمایه گذاری در آموزش های مهارتی ضمن تربیت افراد متخصص و ماهر، نیاز واحدهای اقتصادی به نیروی ماهر را برطرف می کند.
درحال حاضر در بسیاری از کشورها افراد جویای کار پیش از تحصیل در دانشگاه ها، دورههای مهارتی و فنی و حرفهای را طی میکنند زیرا آموزش های مهارتی بستر ورود آنها به بازار کار را فراهم میکند.
نگاه به نظام طبقهبندی مشاغل در کشورهای پیشرفته نشان میدهد که در فهرست مهارتهای مورد نیاز برای احراز بسیاری از شغلهای تخصصی، مهارت عمومی و تخصصی بیش از مدرک تحصیلی مورد نیاز است.
طبق پایشهای انجام شده ۵۰ درصد کسانی که دورههای مهارت آموزی را میگذرانند سریعتر وارد بازار کار میشوند.
در کشور ما سازمان آموزش فنی و حرفهای به عنوان متولی ارائه آموزشهای مهارتی غیررسمی نقش موثری در تربیت نیروی انسانی ماهر و مورد نیاز بنگاههای اقتصادی و جذب افراد ماهر به بازار اشتغال دارد.
در همین راستا، غلامحسین محمدی ـ معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای معتقد است:زیست بوم آموزش های مهارتی به سمت تعریف دورههای دوگانه آموزشهای عملی و نظری در جوار کارگاه است و آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای میتوانند به عنوان شرکای راهبردی سازمان فنی و حرفهای در تربیت نیروی ماهر اثرگذار باشند.
وی از تدوین بیش از ۱۱۷۰۰ استاندارد مهارتی در قالب شغل و شایستگی،سند حرفه و ایران مهارت در سازمان فنی و حرفهای خبر داده و گفت:طبق آمارها بیش از یک میلیون نفر در ۶ ماهه نخست سال جاری در ۶۵۷ مرکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی و بیش از ۲۲ هزار آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد فعال موفق به کسب آموزشهای مهارتی شدهاند و براساس پایشهای انجام شده ۵۰ درصد کسانی که مهارت آموزی میشوند، وارد بازار کار میشوند.
به گفته معاون وزیر کار در شرایط تحریم و موانع سرمایهگذاری،افزایش بهرهوری نیروی کار با استفاده از مهارت آموزی و تربیت نیروی کار متخصص بهترین راهکار برای عبور از این شرایط است.
محمدی با بیان اینکه مساله امروز کشور بیکاری نیست،تاکید کرد: مشکل اساسی نبود نیروی کار ماهر و عدم ارتباط و هماهنگی نیروی کار با مشاغل موجود است.عمده کسانی که گرفتار تورم و شوک حاصل از نوسان اقتصادی و فقر میشوند توانمندی و مهارت لازم برای عبور از چنین شرایط و شوکهایی را ندارند.
به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای همزمان با افزایش سطح مهارت، تولید رونق میگیرد و کسب و کارها توسعه پیدا میکند بنابر این افراد با ارتقای مهارت میتوانند از شرایطی همچون فقر و بیکاری رهایی یابند.
با وجود آنکه سازمان آموزش فنی و حرفهای به عنوان کانون توسعه انسانی در گذشته و در اسناد مهم کشور جایگاه چندانی نداشت ولی خوشبختانه در برنامه هفتم توسعه ارتقای جایگاه مهارت به عنوان یک موضوع کلیدی مدنظر قرار گرفته به نحوی که در یک سال اخیر تلاش بسیاری صورت گرفت تا با همراهی دولت و مجلس به ویژه مجمع تشخیص مصلحت نظام، لایحه پیشنهادی حوزه مهارتی کشور در پیوست برنامه هفتم گنجانده شود.
بر اساس برنامه هفتم توسعه مقرر شده دستکم ۵۰ درصد آموزشها مهارت محور بوده و عمده مشاغل ایجادی مهارتی باشند و این امر اهمیت ارائه آموزشهای مهارتی به جهت تربیت نیروی ماهر را نشان میدهد.
به گزارش ایسنا، درحال حاضربخش اعظم مشکل اشتغال در کشور ناشی از فقدان مهارت است و افرادی که از آموزشهای مهارتی بهرهمند شوند سریع تر جذب بازار کار می شوند؛ لذا هرچه مهارتآموزی در دانشجویان و فارغ التحصیلان بهروزتر باشد در آینده شغلی آنها اثرگذارتر است.
نظر دهید