اولین گردهمایی نقش و جایگاه بخش خصوصی در توسعه آموزش های مهارتی در استان مازندران
مشارکت بخش خصوصی در توسعه آموزش های مهارتی یکی از سیاست های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است.
علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری و میاندورود و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گرهمایی جایگاه و نقش بخش خصوصی ر توسعه آموزش های مهارتی استان گفت: سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور با توجه به شرایطی موجود و به مناسبت هفته ملی مهارت، یک همایش ملی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین روسای کمیسیونهای موثر مجلس در این حوزه، بهویژه کمیسیون اجتماعی و کمیسیون آموزش و نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی برگزار کرده بود که خوشبختانه اتفاقات خوبی هم رقم خورد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: اختصاراً فعالیت و اقدامات دو سال آخر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفهای کشور در حوزه مهارتافزایی و موضوعات زیرمجموعه همایش ملی مهارت گزارش داده شد. همچنین قوانینی که در مجلس به تصویب رسیده، بهویژه قوانین موثری که در برنامه هفتم توسعه در این حوزه مصوب شده، اشاره و تشریح شدند.
بابایی کارنامی تصویب اساسنامه سازمان آموزش فنیوحرفهای و قانون حمایت از درآمد پایدار این سازمان را از جمله این مصوبات مهم مجلس خواند و گفت: به موجب آن قرار شد سازمان آموزش فنیوحرفهای از طریق آموزش در موضوعات مرتبط و صحیح و بهرهوری ساختار 2.4 صدم بحث بهرهوری، در رشد اقتصادی نقشآفرین باشد.
وی با اشاره بخش خصوصی و نقش آفرینیهایی که همه ارکان باید داشته باشند، تبادل نظر، هماندیشی و همافزایی صورت گرفت و قرار شد ما به عنوان سفیران مهارت و کسانی که باید در این عرصه خادمی کنیم، زیرساختهای ارتباط موضوع مهارت نیروی کار از ابتدا تا قبل از ورود به دانشگاه با نیروهایی که مسیرشان به سمت مهارت است را فراهم کنیم، تا بحث بازار کار و توانمندسازی نیروی انسانی در عرصههای مختلف بهینه و این ساختارها طراحی شود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه با تأکید بر اینکه سیاست مهارت نیروی کار دستور برنامه توسعه هفتم است و با تغییر دولتها خللی در اجرای آن ایجاد نمیشود؛ افزود: هر دولتی که سر کار باشدباید قوانینی که در مجلس تصویب شده را اجرایی کند؛ خوشبختانه از این جهت که خود رئیس جمهور در همین مجلس حضور داشته و در تصویب همین قوانینی که ما ادعا میکنیم بهترین قوانین است، نقشآفرینی کردند؛ مقید خواهند بود این قوانین را اجرایی کنند.
بابایی کارنامی در پایان گفت: البته اگر در این مسیر و در اجرای این قوانین اصلاحاتی هم مد نظر باشد، ما در مجلس این آمادگی را داریم که در آن بخشها کمک کنیم؛ اما آنچه مسلم است، این است که مهارت اولویت اول توانمندسازی نیروی انسانی در بحث بازار کار است که باید به آن اهتمام داشته باشیم.
سید حسین درویشی مدیرکل بیان داشت: آموزش های فنی و حرفه ای با مشارکت بخش خصوصی نقش کلیدی در توانمندسازی نیروی انسانی ایفا می کند.
وی افزود: توجه به نوع آموزش و ارتقاء آن در تمام بخشهای مختلف آموزشی همراه با خدمات درست مبتنی بر ارائه کیفیت آموزشی در استان و کشور انجام گردد، ( تدوین و بازنگری استانداردها، ارائه آموزش های نوین مبتنی بر هوش مصنوعی) و غیره می تواند به ایجاد نیروی کار ماهر و توانمدی منجر شود.
ایشان یکی از اولویت های مهم در سرمایه گذاری های آموزشی در تمامی جوامع صنعتی، توسعه و گسترش آموزش های فنی و حرفه ای است و با بیان این مطلب گفت: مقدس ترین ن و پاک ترین نوع خدمت در کل دستگاه های اجرایی استان در حال حاضر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور خواهد بود.
درویشی مدیرکل با اشاره به کانون و اعضای انجمن صنفی آموزشگاه های آزاد استان گفت: از خدماتی که برای مهارت افزایی به اقشار مختلف جامع ارائه میدهید، قدر و منزلت جایگاه اجتماعی خود را دانسته و افزود: ارائه آموزش توسط بخش خصوصی فراتر از آموزش در دانشگاه ها و موسسات آموزشی خواهد بود.
این مقام مسئول تاکید داشت: تمامی دستگاه های اجرایی استان در حمایت شما عزیزان در زمینه ایجاد اشتغال و خدمات آموزشی که برای آحاد جامعه ارائه میدهید، اهتمام داشته باشند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای مازندران اظهار داشت: ارائه مشکلات توسط کانون و انجمن صنفی آموزشگاه مطرح شد، شامل( بیمه،بهداشت، تسهیلات و مکان آموزشگاه ها) توسط نمایندگان محترم مجلس و استاندار عزیز و سایر مسئولین استانی احصاء خواهد شد.
کواکبیان رئیس هئیت مدیره مجمع خیرین مهارت استان و رئیس اتحادیه اتاق اصناف ساری عنوان کرد: ارائه خدمات هنری و توانایی مهارتی شما موسسین و مربیان آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد و اصناف برای شهروندان برکسی پوشیده نیست که این مهم زمانی موفق خواهد بود که توام با آموزش های مهارتی باشد.
وی افزود: تلفیق اصناف و آموزش های فنی و حرفه ای، نتیجه آن تربیت انسان های با دانش و مهارتی که می توانند خدمات بهتری به جامعه ارائه دهند.
کواکبیان اظهار داشت: تشکیل مجمع خیرین مهارت برای اولین بار در کشور با هدف توسعه و حمایت های مردم نهاد به جهت تربیت نیروی کار ماهر و زمینه ایجاد اشتغال صورت پذیرفت.
ایشان از همه مسئولین و حاضرین در این جلسه برای توسعه و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای در جامعه فرهنگ سازی نماییم.
مریم سلطانی رئیس اتحادیه مراقبت زیبایی شهرستان ساری و برگزار کننده این گردهمایی گفت: مسئولین محترم استانی برای حل مشکلات موسسین و مدیران حوزه مراقبت زیبایی شامل( بیمه،ایجاد مکان مناسب برای سالن، مواد مصرفی آرایشی)و غیره اهتمام لازم را داشته باشند.
معافی رئیس کانون انجمن صنفی آموزشگاه آزاد استان گزارشی از اقدامات و فعالیت این کانون در تمامی حوزه های آموزشگاه های آزاد، حل مشکلات و چالش های پیش روی آموزشگاه ها و اجرای برنامه های قانونمند نظام صنفی، بیمه مدیران آموزشگاه های آزاد و پیگیری در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد.
نظر دهید