هم آوایی وفاق برای سرمایه گذاری و ایران ماهر
رؤیای مهارتآموزی در قلم سید بهنام مهردل رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهید مطهری قائم شهر از قلب اجلاس مدیران کل ستادی و استانی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در کرج

هم آوایی وفاق برای سرمایه گذاری و ایران ماهر
رؤیای مهارتآموزی در قلم سید بهنام مهردل رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهید مطهری قائم شهر از قلب اجلاس مدیران کل ستادی و استانی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در کرج
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای مازندران، و به نقل از سید بهنام مهردل رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهید مطهری قائم شهر یادداشتی از اجلاس مدیران سازمانی نوشته شد.
بسمه تعالی
در متن این یادداشت آمده است:
در آستانه طلوعی نو برای توسعه مهارت آموزی در ایران؛ اجلاس مدیران ستادی، استانی و روسای مراکز سازمان آموزش فنی و حرفهای، با شعاری پرطنینِ «وفاق برای سرمایه گذاری و ایران ماهر»، در مرکز تربیت مربی، به مثابه کارگاهی برای همآفرینی اندیشه ها و تجربه ها برگزار شد. این گردهمایی، فراتر از یک نشست اداری، جلوه گاه همدلی مدیرانی بود که از گوشه گوشه این سرزمین، با دغدغه ای مشترک گرد آمدند: ساختن ایرانی ماهر، بر پایه سرمایه گذاری آموزشهایی که نه بر «عرضه محوری»، که بر«تقاضا محوری»، «مشارکت جویی» و «تنظیم گری» استوار است.
سخن از وفاق بود و هم آوایی همایش، با نوایی از همکاریها آغاز شد؛ از مشارکت بیشتر اتاقهای اصناف تا خیرین مهارت، از پیوند آموزشگاههای آزاد تا کنسرسیوم های مهارت، از هم افزایی نهادهای متولی آموزش رسمی کشور تا شرکتهای نفتی، از تفاهم معاونت زنان و خانواده تا معاونت توسعه امور روستایی و محرومین ریاست جمهوری. همه آمده بودند. گویی قرار بود دیوارهای سنتی میان «دولت» و «مردم» فرو ریزد و مدلهای نوینی مانند مراکز هیئت امنایی، مشارکت بیشتر شرکای اجتماعی و بنگاههای اقتصادی، هم افزایی نهادههای متولی آموزش، کیفیت بخشی به سنجش آموزش، کارآفرین نمودن کارآموزان و...؛ نقشه راهی باشد برای اداره مراکز آموزشی. آغاز این هم آوایی را هم میتوان از پیوندی استوار میان دو بالِ آموزش رسمی و غیررسمی کشور(طرح هم نوا) دانست که با ایجاد زنجیره تربیت از آموزش فن تا اشتغال با همراهی بنگاههای اقتصادی (کنسرسیوم مهارت) و خیرین مهارت؛ پلی بسازند میان آموزش و بازار کار(طرح کارافِن) تا این مسیر هیچگاه گسسته نماند. شاه بیت همه این الگوهای و مدل ها ارائهشده در این اجلاس تاکید بر این مهم بود که مهارت آموزی، زمانی به بار مینشیند که ردپای نیاز صنعت در محتوای آموزشها دیده شود.
از سنجش تا اشتغال: زنجیرهای به نام امید در این میان، تأسیس مراکز سنجش مهارت در استانها، نویدبخش تحولی بزرگ است؛ تحولی که معیارهای آموزشی را از کمیت به کیفیت میبرد و کارآموزان را نه با «مدرک»، که با «توانمندی» میسنجد.
روایتهای موفق: از تجربه تا الهام یکی از درخشانترین لحظات همایش، روایتهای مدیران استانی و روسای مراکز بود؛ حکایتهایی از چالشها و پیروزیهای کوچک و بزرگ که همچون قطره های باران، زمین خشکیده راه را آبستن رویش میکنند. این تجربه ها ثابت کرد که گاه راه حلهای بزرگ، از دل کوچه پس کوچه های محلی سر بر میآوردند.
سخنرانِ همدل: رهبری که دردِ سازمان را میشناسد اما نقطه اوج این همایش، سخنان رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور بود و نقطه نظراتی بود که در بین سخنان ارائه کنندگان تجربیات موفق میفرمودند؛ کلامی شیوا و آمیخته به تسلطی کم مانند بر مسائل سازمان. او نه با زبان دستور، که با بیانی همراه با دردآگاهی، از ضرورت بازتعریف نقشها و نهادسازی برای عبور از آموزشهای کلیشه ای و رفع مشکلات و دغدغههای همکاران به ویژه مربیان گفت. حضار در سکوتِ احترام آمیزی شنیدند که چگونه یک مدیر، میتواند همزمان «رهبر» و «همراه» باشد.
پایانِ آغاز این همایش، پایانِ یک رویداد نبود، بلکه آغازی بود بر راهی طولانی؛ راهی که در آن، وفاق اجتماعی، سرمایه گذاری هوشمند و آموزشهای تقاضامحور؛ سه گانه طلایی ساختن «ایران ماهر» خواهند بود. اکنون باید چشم به راه نشست تا بذرهای امیدی که در این نشست کاشته شد، با همت مدیران و گرمای مشارکت مردم، به درختی تنومند بدل گردد. درختِ مهارتی که ریشه در خاکِ این سرزمین دارد و شاخه هایش به سوی آیندهای پرثمر گسترده است.
سید بهنام مهردل
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهید مطهری قائم شهر
نظر دهید