معاون وزیر کار تاکید کرد:
تقویت نقش آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد در توسعه آموزشهای مهارتی
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، از واگذاری سنجش مهارت به آموزشگاه های فنی و حرفهای آزاد خبر داد و بیان داشت: آئین نامه واگذاری سنجش مهارت به آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد تدوین شده است که آموزشگاه هایی که دارای صلاحیت و مؤلفه های سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای و مورد تأیید سازمان هستند، بتوانند از کارآموزان سنجش مهارت به عمل آورند.
به گزارش خبری تفاهم نیوز،غلامحسین حسینی نیا، با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای به دنبال واگذاری آموزش ها به بخش خصوصی و پررنگ کردن نقش حاکمیتی و نظارتی است، افزود: این سازمان، متولی ارائه آموزش های مهارتی است، نه متصدی آن و در جایی که بخش خصوصی قادر به سرمایه گذاری نیست و یا علاقه ای برای ورود ندارد، بخش دولتی پاسخگوی نیاز مهارتی خواهد بود. وی بر تعریف هزینه واقعی آموزش های مهارتی کارآموزان در راستای ارائه آموزش های واقعی و باکیفیت تأکید کرد.
حفظ شأن و منزلت گواهینامه های مهارت خط قرمز سازمان
معاون وزیرکار، حفظ شأن و منزلت گواهینامه های مهارت را خط قرمز سازمان آموزش فنی و حرفهای برشمرد و اظهار داشت: جلوگیری از صدور حتی یک مورد گواهینامه خلاف در دستور کار سازمان قرار دارد و اشد مجازات بدون هیچ گونه اغماض برای متخلفان در این زمینه اعمال می شود. وی اعطای گواهینامه مهارت به کسی که شایستگی و صلاحیتش را ندارد، خیانت بزرگ و شریک شدن در جنایات خواند و افزود: آموزش، متاعی بسیار ارزشمند است و آموزشگاه هایی موفق خواهند بود که از مرزهای تکنولوژی روز دنیا عبور کنند و آموزش های برافکن، استارتاپی و نوآورانه را ارائه دهند.
احیای دیپلماسی مهارت؛ ضرورتی انکار ناپذیر در توسعه مهارت آموزی
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با تأکید بر اهتمام ویژه آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد به گسترش دیپلماسی مهارت، اذعان داشت: تقاضای نیروی کار ماهر در داخل و خارج از کشور زیاد شده است و بسیاری از کشورها، نظیر ارمنستان، تاجیکستان، آفریقای جنوبی و ... به دنبال گسترش همکاری های آموزشی و اعزام نیروی کار ماهر به کشورشان هستند. وی تصریح کرد: در نظام نوین آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه ای، سعی شده است، ارائه آموزش های مهارتی بــا هدایــت و به کارگیــری قابلیت های بخش خصوصی با هدف تربیت منابع انسانی ماهر به آموزشـگاه های فنی و حرفه ای آزاد محول شود. حسینی نیا در پایان، آمادگی سازمان آموزش فنی و حرفه ای را درخصوص واگذاری کارگاه های آموزشی مراکز دولتی به بخش خصوصی با هدف توسعه آموزش های مهارتی توسط مردم، اعلام داشت.
جذب سریعتر فارغ التحصیلان به بازار با آموزشهای مهارتی
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آموزشهای مهارتی را در جذب کارجویان و فارغ التحصیلان به بازار کار موثر خواند و گفت: با اجرای طرح نخلستان، زمینه مهارت آموزی برای بیش از ۵۰۰ هزار نفر از دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی با اولویت فراگیری مهارتهای دانش بنیان فراهم میشود. وی، در خصوص برنامههای سازمان آموزش فنی و حرفهای جهت توانمندسازی و مهارتافزایی جوانان و کارجویان گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای مهم ترین متولی ارائه آموزشهای مهارتی در کشور است که زیر مجموعه وزارت کار قرار دارد. این سازمان با تربیت نیروهای ماهر و افزایش سطح توانمندی مهارتی بستر ورود کارجویان و جوانان را به بازار کار فراهم میکند.
فعالیت بیش از ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای
حسینی نیا ضمن اشاره به وجود ۶۴۰ مرکز آموزش دولتی و بیش از ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای در کشور اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای با داشتن ۵۴۰۰ کارگاه در مراکز دولتی، بستر آموزش فارغالتحصیلان، کارجویان و جوانان در کشور را مهیا کرده و در حال حاضر بیش از ۱۸ گروه از مخاطبان از جمله دانشجویان، زنان سرپرست خانوار، توانیابان و معلولان، فارغالتحصیلان دانشگاهی، زندانیان و سربازان را تحت پوشش آموزشهای مهارتی دارد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در سازمان آموزش فنی و حرفهای در تلاشیم که با مهارت آموزی و مهارت افزایی در افراد آنها را آماده ورود به بازار کار کنیم زیرا امروز راه پیشرفت و موفقیت در گرفتن مدرک نیست و جوانان با داشتن مهارت سریعتر جذب بازار کار می شوند. وی از طرح "نخلستان" به عنوان یکی از برنامههای موثر سازمان آموزش فنی و حرفهای در جهت توسعه مهارت آموزی نام برد و گفت: با اجرای این طرح زمینه مهارتآموزی برای بیش از ۵۰۰ هزار نفر از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی با اولویت فراگیری مهارتهای دانش بنیان فراهم میشود.
نظر دهید